Lions Club Junsele har genomfört aktiviteten Fredsaffischtävlingen med årets tema  “Fred genom hjälpinsatser”  i Junsele skola.

Julia Lodin som går i Klass 7 i Junsele skola vann den lokala omgången av den internationella fredsaffischtävlingen. Ett hedersomnämnande gavs till Aprilia Carlsson även hon klass 7.

Affischen utsågs till vinnare av president Christer Lindgren, tävlingsordförande Stig Palmén och bildlärare Isabell Johansson för dess originalitet, konstnärlighet och tolkning av tävlingens tema.

Lokalt har vinnarna och alla andra deltagande elever hedrats för sin medverkan i tävlingen av Lions Club Junsele  vid firande av Nobeldagen, i Junsele skola den 10 december, och detta på ett pandemisäkert sätt.

Nämnas ska också, att vid den fortsatta bedömningen i Lions Distrikt 101N, så segrade även Julia där och inte nog med det hon vann också Sverigefinalen och representerar Sverige i den internationella finalen.

Förra årets sagolika triumf för Aprilia Carlsson har återupprepats med Julia Lodin som vinnare.  På bilden från vänster bildlärare Isabell Johansson, Aprilia Carlsson klass 7, Julia Lodin klass 7 och Lions representant (även lärare på skolan) Erica Moström.

Stig Palmén